Senaste inläggen

Av Josefin - 16 mars 2011 18:17

Crim börjar bli mer och mer hemmastadd och han sover bättre på natten... Rumsrenheten går just nu sådär, men vi kämpar på!


Crim är verkligen av eller på, fullt ös ena sekunden för i nästa sekund ligga helt utslagen:


Idag åkte vi ner till Härlanda tjärn och myste i solen! Vi har börjat träna Crim på sitt namn och har även börjat med inkallning. Nu kommer han "nästan" alltid när man ropar   och belöningen är korv och blodpudding!


 

Lite kort från dagen:

        


Vi har tydligen fått en grävmaskin oxå...kul!


 

Nu är vi lediga ihop i två dagar, sen på fredag kommer jag vara hemma med grabbarna! Vi hoppas på lika fint väder imgn men det talas om snö...hu jäda mig   !!!ANNONS
Av Josefin - 12 mars 2011 13:40

Vi var inte beredda på denna veckan, helt klart! Den lille skitungen är inte sovit mer än 3-4tim/natt och eftersom jag har vart på kurs på dagarna och Micke jobbat på nätterna kan ni gissa hur mycket vi (inte) sovit...gäsp!


Rep.utb var intressant men det var långa dagar 8-17 och det var helt klart en pärs att få så mkt information när man inte sovit så mkt. Jag lyckades iaf bli godkänd på proven och det kändes ju fantastiskt skönt! 


Nu är det helg och vi njuter av ledigheten, har klippt klorna på den lille valpen. Tyvärr sprattlade han till så jag klippte han i pulpan, jäkla vad det blödde   ! Fick åka till Arken zoo och köpa blodstopp, tog med valpen in så de kunde hjälpa oss. Nu verkar det som det stoppat men alla mattor är helt förstörda... Jaja, så är det, mitt fel! Huvudsaken är att den lille mår bra och han verkade inte ta fel klippet så vidare allvarligt. Men husse och matte köpte två nya leksaker till han iaf   .


Denna mjuka tuppen var väldigt populär, den galer när han skakar den    och jag vet inte hur många gånger vi hört hur tuppen gala nu, hahahaha


 

Tycker rumsrenheten går bra, det händer nån olycka ibland, duktigt tycker jag! Han sover bättre på natten och i natt var det första gången han sov i sovrummet med oss båda. Under mån-fre har en av oss sovit i arb.rummet men nu prövade vi att sova på annat ställe och det gick förvånansvärt bra! Han gick och la sig direkt och sov från 00-03 då blev det en kissepaus (ute:) och sen sov han faktiskt från 03-0830   . Gick upp och gav hungriga magar mat och sen en liten sväng i skogen här i närheten. Eftersom vi sovit så dåligt hela veckan gick jag och la mig igen och tillslut somnade faktiskt båda hundarna till 1130, jätteskönt!


Grabbarna Grus   

    ANNONS
Av Josefin - 8 mars 2011 17:16

Buster och Crim har verkligen funnit varandra   !


Kolla in ett sånt tålamod han har med en galen bäbis kampandes i kopplet


 

Den lille kämpar att hinna med storebrorsan...det är inte lätt!


 

Även här inne bjuds det upp till lek och Buster har även här ett väldigt långt tålamod!


 

Känns skönt att de går så bra ihop, mina killar   

Av Josefin - 8 mars 2011 11:24

Då är vi med valp!

  


Hemfärden kändes väldigt lång...Crim kräktes, ylade och skällde konstant! Buster skötte mötet med den nya valpen galant    bästa Lus!


Väl hemma har det varit full ös, den lille grå är inte rädd för nått! Det hann bli en del pölar oxå innan husse och matte lärde sig hur fort kiss kan komma! Nu har han inte kissat inne sen igår em! Husse tog första natten och han sov nog inte så mycket... Den lille höll lite låda så husse smälte och tog upp honom i sängen. Sen somnade Crim med benen i vädret längs husses ben   ! Jag och Buster sov i sovrummet med stängd dörr, men jag har ändå sovit dåligt.. Tankarna for hela tiden till liten valp...hur skulle det gå under natten..egentligen? Vaknade 07,30 å tänkte att NÄ, nu kan jag inte sova mer! Gick ut till husse som hade en valp på magen, Crim är så gosig! Gav hundarna mat och gick sen ut runt huset, en lagom promenad för liten valp... När vi kom in skickade jag in en trött husse till sovrummet, hundarna levde loppan en stund innan båda somnade, så skönt!


Så här sover den lille grå:

      

Fick gjort lite papperarbete här hemma medan lugnet hägrade, hann städa badrummet oxå   !


Kom precis in efter en liten promenad med Crim nu, det finns så mycket att upptäcka för liten bäbis...


 

Nu hoppas jag att husse vaknar snart, så vi kan åka och handla! Vi måste åka bil varje dag nu, så han lär sig... Crim är en lekfull och orädd valp och det är ju positivt. Han är dock en liten gnagare så man får ha koll på honom hela tiden! I natt är det jag som har valpkoll, jag ska ändå upp runt 05.30 för att gå på kurs ons-tors. Micke jobbar natten så det är bra om han får sova en natt iaf... Kommer bli tuffa dagar här, men vi får hålla ut. På fredag kväll är allt över, först har vi hela helgen tillsammans sen är det dags för Buster och matte att jobba mån-tis! Tror Buster kommer tycka om att få ensamtid med mig plus att han får lite ledigt från att bli behandlad som en tuggleksak   !


Buster har verkligen överaskat oss, han är nästan för snäll mot den lille  ! Igår när han hade varit hemma i några timmar ser Micke att den lille 9v valpen ställer sig och juckar mot Buster    tala om dominanshandling! Men Buster bara tittade på honom, så det där får vi ta tag i om det skulle hända igen...inte OK! Buster låter oxå den lille slicka i hans matskål, de dricker ihop och leker tillsammans. Men de får bara leka inomhus och lugnt! Buster brukar ha dragkamp med den lille valpen och Crim älskar det! Buster är jättesnäll och står bara å håller leksaken medans Crim kämpar   å ni ska inte tro att valpen släpper när Buster springer iväg...nä då glider han bara med...


Nä, nu fär jag nog snart skaka liv i husse, matte måste duscha!

Herregud, vad har vi gett oss in i???


Av Josefin - 3 mars 2011 21:30

Nu är det mesta klart här hemma   !


Crims "blivande" mathörna!


Nu i början ska han få äta i buren, dels för att redan nu få en positiv bild av buren... Han är för liten för matbaren med, så den får stå och vänta ett tag!


Valprummet:

   

Sen när en av oss jobbar kommer en att bo här inne med Crim. Så den andra kan stänga in sig och sova ut efter ett nattpass! Grinden hade jag kvar sen ettan och det var ju kanon att den passade hit oxå. Vissa delar hade nämligen försvunnit på något mystiskt vis.... 


Har varit på IKEA idag och fick äntligen tag på två ramar som varit slut ett tag! Så nu har jag trixat med att få ihop ett collage på oss, Yenna och Buster. Blev väldigt nöjd med resultatet!


Måste oxå visa min fina blomma, första gången jag har lyckats behålla en sådan här levande   ! Den måste dock vattnas VARJE dag, annars slokar den ihop helt.. Men visst är den vacker!!!

   


Nu är det alltså en jobbhelg som hägrar! På måndag morgon sover vi (förhoppningsvis) några timmar innan vi drar mot Uddevalla och hämtar hem vår valp   !


Vad kommer Buster tycka om detta   ?????


  

Av Josefin - 26 februari 2011 19:29

Glashala vägar satte först stopp för våra planer att åka upp mot Uddevalla. Men efter ett par timmar kände vi att vägarna borde blivit bättre efter saltbilarnas framfart. Åh visst, vi kom fram!


Åh när man möts av två runda goda valpar, så är man väldigt glad över att vi chansade på att åka...


 

Crim och Crossa har växt jättemycket...igen! Känns delt sjukt att vi ska ta med Crim hem nästa gång, den 7mars   !!!


Matglada valpar:


 

Vi är faktiskt båda riktigt pirriga i magen nu, det känns helt overkligt! Kommer vi klara detta, hahahah?


Crim vill inte vara hos sin blivande matte, ner å leka!!!

 

Blivande husse fick fatt i galen valp och  fick massa pussar och tassar i ansiktet   !


Nu jobbar vi långvecka och på onsdag blir det bio, vi passar på nu! Vi kan glömma biobesökoch sånt på ett bra tag sen... Torsdagen blir Operation: valpsäkra lägenheten! Crim är veterinärbesiktigad nu och fick UA på hela protokollet   ! Han har även fått sin chipmärkning på plats och de hade båda varit jättesnälla när vetrinären klämde och stack de...kanon!


HERREGUD VI FÅR HEM EN VALP SNART   !!!!!

Av Josefin - 21 februari 2011 19:51

Nu är det BARA 2veckor kvar!!!! Helt galet vad fort tiden har gått, nu är det bara små saker kvar! Buren ska upp och inredas, grindar ska sättas fast och mattor ska bort   .


Hittade ett valphalsband på RUSTA för 29kr. Har kollat på halsband i zooaffärer, men får säga att utbudet är dåligt! Hittade detta av en slump och det känns bra i storlek och så är det reglerbart så han kan ha det ett tag.


Nu har jag tre stycken halsband i olika storlekar. Ett tunt läderkoppel och ett vanligt koppel till senare. Givetvis ska han han ha sin egna bok för stamtavlan och annat...


Nu känns det som allt verkar falla på plats, vi har fått godkända ledighetsansökningar, nattvakten är förväntansfull och allt är nästan klart här hemma. Vi kommer vara hemma i nästan 4veckor med Crim, Micke och jag har tagit ut semesterdagar, arbetstidsförkortning och så har vi jobbat extra vilket omvandlas till kompdagar! Vi kommer inte vara hemma samtidigt utan en jobbar och en är hemma.


Första veckan blir jobbigast för då är jag på rep.utb i tre dagar och Micke jobbar två nätter, men det får gå! Kan ju oxå bara vara positivt, första veckan ska ju vara lugn för den lille. Det kommer bli mycket gos i sängen..hahaha! Som tur är det bara två dagar som kommer bli tuffa, men jag tror vi kommer sväva på små moln denna veckan ändå   .


Nu är det 10år sedan jag hade valp! Min älskade Hanno, så saknad   

    

Jag förlorade Hanno i elakartad lymfkörtelcancer när han var 6år gammal!


Jag tyckte att valptiden med Hanno var helt underbar! Man blir ett...liksom, alla ni som har haft valp förstår vad jag menar... Min Hanno, det var han och jag mot världen   . En ömsesidig kärlek och respekt mot varandra och ett tyvärr alldeles för tidigt avsked...


Ibland kan jag fundera på varför man utsätter sig för den sorgen som man vet kommer i framtiden. En hund lever ju om man har tur mellan 10-13år, det är ju ingenting...egentligen!


Kanske funderar jag på detta mer, som förlorade två hundar på raken vid 6års ålder? Min första flatcoated retriver Whopper levde i 22dagar efter sin 13års dag, hon hade ett jättebra hundliv! Hanno och Yenna fick leva i 6år, Hanno med mig under alla sina år men Yenna hade jag ju endast i 4år eftersom hon var 2år när jag tog henne. Buster var oxå 2år när han rusade in i mitt liv, nu fyller han 5år i maj och jag hoppas att han kan få bli gammal och grå hos oss.


Att få uppleva många år med sin kompis är ingen självklarhet, det har jag fått uppleva. Men ändå skulle jag inte kunna tänka mig ett liv utan dessa godingar... Tror jag behöver en valp mer än någonsin nu, en liten krabat att växa ihop med. Mitt hjärta har brustit två ggr under kort tid och det känns som sorgen ibland är så överväldigande. Att en fyrfota vän kan ha en sån inverkan på oss och att den saknaden de lämnar efter sig kan bli så obeskrivlig...


Hundens bön

Ta hand om mig och vårda mig väl

Ge mig kärlek och glädje

Jag ska vara din vän och gråta med dig om du har det svårt

 

Var snäll och ge mig motion

Lita på mig, så litar jag på dig

Jag ska troget göra allt för dig

 

Jag ber dig, låt mig inte lida in i det sista

Jag är din vän i nöden, tills döden skiljer oss åt

 

Författare: Okänd

 


    

Av Josefin - 11 februari 2011 19:18

Efter en LÅNG färd i snöoväder och två trafikolyckor senare är vi äntligen hemma! Vad gör man inte för att hälsa på valpen   !


Filmtajm!


 

Visst är han ljuvlig och han kommer att bli en Crim   , vi har till 98% bestämt oss!


Kolla in filmen, inte lätt att kampa med stor tross   ! 

Nu är det en ledig helg och denna helgen är så välkommen! Vi ska sova ut, gå ut i snöyran med galen gul, äta gott och bara vara! Vi fick bokat in en natt i Ellös i slutet av februari och det ska bli så skönt!


De små valparna är nu 6v och den 7mars kommer vi hämta hem Crim, då är han nästan 10v! Vi längtar så men det känns ändå skönt att hinna med en liten spadag innan   ! Han syster kommer att heta Vaktas Crossa, ett kanonbra namn till henne! Dessa två är väldigt olika, Crossa är det full fart på hela tiden..en Buster variant   . Crim är mer lugn och väldigt cool, vilket jag gärna ville ha! Han slappnar av när man tar upp honom och stannar gärna kvar i famnen å myser en stund...lovely   !


  


Nu ska jag slänga mig i soffan och njuta av ledigheten, det sägs att det ska bli sol i morgon och på söndag...hoppas! Då ska Busterbus och jag vara ute mycket med massa lek och bus!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se