Direktlänk till inlägg 26 maj 2011

Vart tog den lilla valpen vägen?

Av Josefin - 26 maj 2011 20:12

Tog någon min valp   ?


Crim 12veckor   

 

Crim ca 4månader   

 

Mattes kille bara växer å växer! Han har börjat bli en riktig mammegris med   . Träningen går jättebra, han är "inklickad" och jag tycker det funkar kanon på Crim. Eftersom Buster inte är klickertränad funkar det ju extra bra på promenader då Buster inte ägnar klickerljudet någon notis   . Buster är nöjd om han får gå å lukta med bollen i munnen...


Just nu tränar vi mycket vardagshyfs, framförallt ute! Inte hälsa på ALLA man möter och sånt   , inkallning och att ha koll på mig är viktigast! Crim är verkligen superduktig och går lös nästan hela tiden. Givetvis inte vid vägar och på ställen jag inte kan ha full kontroll. Inkallningen är ju såklart inte 100%,  för är man en liten kille så kan mycket locka...som typ löv, fåglar, skalbaggar å annat   .


Tänderna har börjat trilla ut med rasande fart och en massa nya vita tänder skymtas i munnen! Därför har vi tagit en paus i lek-träningen men den ska påbörjas så fort de nya tänderna är på plats. Det som har förvånat oss är att Crim blivit så mörk, för han var ju ganska ullig å ljusgrå när vi hämtade honom. Just nu tycker jag han liknar sin mamma väldigt mycket! SKa bli spännande å se vart det här slutar för idag var vi på Arken Zoo och vägde in "valpen" på 24kg   ! Han är inte så stor men en kraftig bit som står stadigt på sina timmerstockar till ben, hahaha.


Är iaf supernöjd med denna hunden, känns som jag kommer kunna träna precis det jag längtat efter och att komma ut på tävling känns inte omöjligt! Är verkligen laddad och längtar tills vi kan sätta igång träningen ordentligt, fast givetvis ska man ta vara på denna tiden, den går ju som jag sett alldeles för fort... Att Crim och jag kommer bli ett super-team känns som en självklarhet och det känns så bra! Nu hoppas jag hitta lite mer träningskamrater och förhoppningsvis komma med i någon IPO-grupp någonstans. Tiden lär utvisa vad som händer, än är han en liten kille och jag har mycket grunder att lära in.


 Men snääääääääälla husse dååååå, bara liiiite.......!


 Nyfiken i en strut= Crim! 


  

Allt går att leka/tugga/kampa med!


Om en stund ska jag sätta mig i soffan och njuta av två trötta hundar som sover gott! Jobbhelgen hägrar, en jobbig tid för Crim som tycker tre jobbdagar är väl mycket. Det funkar ändå fantastiskt bra för det mesta. Nattvakten är super och Crim har fallit in bra i rutinerna. Jag går upp en gång runt 11-12 sen sover vi 2-3timmar till och då är det bara att pallra sig ut i skogen och låta valpen få ut all energi! 


Men vad vore livet utan hundar? Lugnare...helt klart men jag byter inte ut de för allt i världen   !!!!


   
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin - 21 juli 2011 15:13

     Igår tog vi en tripp med denna ångbåten, i tre timmar tuffade vi runt i göteborgs skärgård. En jättemysig tur, som jag verkligen rekommenderar! Men ett ombyte med varma kläder är bra att ha för när solen började gå ner var det rätt kallt. Ut...

Av Josefin - 18 juli 2011 14:49

    Tog en tur med vovvarna till Amundön, där det blev bus och bad en stund. Buster hittade en gammal fotboll på promenaden igår så den fick hänga med idag. Tyvärr fick bollen inte leva så länge...       Försökte ta lite nya kort på C...

Av Josefin - 13 juli 2011 15:46

  Vilka fantastiska dagar vi har haft i Lidköping och på Kållandsö! Vi började vår resa med att åka direkt ut till Läckö Slott. Incheckningen var inte förren kl.14 så vi passade på att njuta av vädret... Crim fick sig ett svalkande dopp oxå     ...

Av Josefin - 10 juli 2011 21:37

  Jag, Buster och en vän tog oss ut till Amundön idag och njöt av en fantastiskt eftermiddagsol! Faktiskt första gången jag var där, men lär återkomma hit för det var helt underbart..     Buster njöt av att få vara med utan liten och det lo...

Av Josefin - 9 juli 2011 15:30

Denna soliga dag började med en promenad runt Ansgarskyrkan! Vädret har verkligen varit kalas för både hundar och folk, strålande sol men inte allt för varmt och en härlig bris  . Så vi tog bilen och åkte ner mot Särö där vi hittade en krog vid havet...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se