Alla inlägg under augusti 2008

Av Josefin - 13 augusti 2008 17:21

I går var det dags att träffa J för ett lydnads och skyddspass!


Han ville först se hur lydnaden såg ut efter sommaren som gått. Efter ett par vändor tyckte jag han gick bra men han var lite okoncentrerad i början, kan berott på att jag var lite nervös. Alltid jobbigt att träna när folk ser på... Men jag blev jätteglad när J sa att det såg toppen ut, vi såg nu ut som ett ekipage! Behöver jag säga hur stolt jag kände mig? Min träning i sommaren har verkligen gett resultat, J var impad av oss och jag hoppade av LYCKA inombords... Sen var det roligt att göra sin tränare stolt, en liten belöning för hans och mitt engagemang! Roligt att höra att jag åter ler under linförigheten med, hahaha.... Det var ett tags sen jag tyckte hundträningen var kul, men nu tror jag jag hittat en bra bit tillbaka. Tack vara bra hjälp med mr Gul, har jag hittat till det som funkar för oss. Framförgåendet var bra, men något jag inte får glömma träna mera på. Han har tendens att nosa i backen och vingla ut på sidorna... Buster gjorde en kanonbra inkallning, han kom inte bakom mig utan satte dig fint vid sidan direkt!


Skyddet gick bättre än vad jag någonsin hoppats på! Han har ff lite problem på vissa ställen, men han kommer in "FOT" nu :) Bollbelöning har funkat kanon och jag hoppas vi snart kan få in hela momentet även på avstånd. Linförigheten var jag mycket nöjd med, han var så duktig fast HAN med den roliga armen stod där :) Även när vi gick nära och förbi armen gick han bra, jag var sååå glad! I det ställen han brast ansåg jag att det var mitt fel, okoncentrerad matte och fel kommandon kan lätt göra en liten schäferhjärna förvirrad! Måste få upp min koncentration som jag lätt tappar då jag börjar bli trött. Det märktes tydligt igår, då jag började bli trött under skyddsmomentet och Buster svävade direkt iväg...

Dextrosol intravinöst kanske???


Summerat en kanontimme fast ösregn! Hoppas få träffa J snart igen, för mer träning och tips för att bli ett bättre ekipage...


Av Josefin - 10 augusti 2008 20:02

Blev ledig i natt, eftersom min kollega ville byta dag... Känns skönt att vara ledig, plus att vi slapp stressa hem efter kursen.


Hur gick det idag då??


Buster skötte sig kanon bra, vi var 9st sammanlagt! Vi höll till i en större lokal med konstgräs alltså helt ny miljö för Buster att träna i. Det var hundar och folk överallt :) Vi var där lite innan och kunde passa på att lukta in stället samt hinna träna lite linförighet och kontakt. Han gick förvånansvärt bra!!! När det blev dags för samling ville han gärna hälsa på alla hundar, men lugnade sig snabbt när han insåg att han inte fick. Tillslut la han sig på golvet och TOG DET LUNGT! Berömde mycket med godis och lugna strykningar... Väl inne i lokalen gjorde vi en kort platsliggning, det blev trångt mellan oss så jag gick bara ut i kopplets längd med en fot på. Han var något okoncentrerad men låg ändå kvar, är helnöjd! Vi fick även öva tandvisning, som gick jättebra!


Vi började med att lära in ställande under gång...  Ett helt nytt moment för Buster och när hon sa att vi skulle ha de lösa blev jag lite nervös... Skulle lossas kasta bollen och säga "STÅ" när hunden vänder upp..sen kasta bollen bakom. Jag var lite nervös att Buster skulle passa på att ta ett varv och kankse passa på att mucka lite... Bestämde mig innan det var min tur att han klarar detta och visst gjorde han det! Han har ju gott föremålsintresse och efter att jag kastat bollen tittade han inte ens åt de 8st hundar som stod några meter från honom, utan kom direkt till mig! Kursledaren tyckte att han fart och föremålsintresse ej var att klaga på, hahaha! Läxa till nästa gång är att få in STÅ-kommandot...


Det känns jättekul att ha kommit igång med kursen och Buster verka tycka det är kul! Jag älskar att gå kurs och det är extra kul när man har en hund som är villig att jobba... Sen känns det som mitt slit börjar ge resultat, Buster är "så " med och har sån fin kontakt. Han störs givetvis fortfarande av de som händer runt om men om jag ser några månader tillbaka, så är han en ny hund!


Längtar redan till nästa söndag, jag tror Buster gör likaså!

Av Josefin - 8 augusti 2008 14:26

Idag är semestern officiellt slut :(


Ikväll gör jag första natten av tre...tala om att vara som en zombi denna helgen. Inte har jag kunnat sova nått heller, jag är för utvilad helt enkelt, hahaha... Kan ju vara för att jag väntar på att min nya soffa ska levereras idag!!! Ska ta vovvisarna på en tur, äta och tvätta håret innan det är dags att damma av uniformen.


En glad nyhet är att Buster och jag har fått plats på kursen Tävlingslydnad på Kvibergs Hundskola :) Pratade med de idag och de hade en plats kvar på sin kurs som börjar redan nu på söndag .. Kursen är mellan 1530-1630, så jag hinner ju tillomed när jag jobbar helgen, superbra! De hyr tydligen ny lokal med stor inomhushall på Hundstället Hjärtat...spännande! Instruktörerna Nalle och Anneli har jag gått på kurs hos innan med Yenna! De kör mjuka metoder och kan lösa kniviga problem. Tänk vad vi klurade med Yennas inkallning, hahahaha! Känns toppen att nu få utsätta MR Gul för det han har som mest behov av....STÖRNINGAR!


Tror detta kan hjälpa oss framåt i träningen och snabbare klara en uppkörning. Jag får också press på mig att träna då vi alltid får läxa till nästa vecka :) Med Js belöningsmetoder i bakhuvudet kommer jag inte längre få "låsningen" på störningarna (hoppas jag). Tror att vi är mer redo än någonsin att inta denna utmaning (som det ändå är med en Busterbus) att gå kurs! Känner mig laddad till max och ska banne slita arslet av mig, hahaha!


Kursens mål för mig:

Få upp Busters koncentaration bland andra hundar/folk

Bibehålla en positiv attityd under hela kurstimmen

Lägga plats bland andra hundar, gärna lös...

Arbeta upp ett bättre samarbete mellan mig och mr gul

Att Buster ska tycka det är kul att gå på kurs!

Bli någorlunda klar med alla moment i lk1


Av Josefin - 7 augusti 2008 11:51

Idag är det min sista semesterdag, känns lite vemodigt...


Veckan har ändå varit händelserik, har äntligen fått tummen ur och sålt min soffa. Beställt en IKEA EKETORP och den kommer på fredag! Han som köpt min kommer ikväll och hämtar den, det ska bli så skönt att skaffa en ny efter 10år :) Jag har även köpt en ny vit sängram, hittade en IKEA MALM-ram på Blocket, helt obruten förpackning och han sålde den för endast 600:-! Vilket lyft det blev, i min lilla sovalkov...


Igår hade mamma "tant-kalas" med sina vänner i min brors hus, (de är i USA). Mor hade köpt rostbiff till mig och det var så gott med mat :) Åkte och hämtade en säng till Sandra på kvällen eftersom extrasängen tillhör soffan... Är även kattvakt denna veckan åt Basse som bor på gården. Tyvärr är han inte så social och gömmer sig hela tiden när jag e där...


Har tränat med Busterbus och tycker att han skött sig bra. Igår blev det stort test då Monica och jag promenerade ihop med Hector och Buster först innan träningen. Två nästan jämnåriga ungtuppar som skötte sig kanon! De kunde nosa på samma fläck och efter träningen gick de väldigt avslappnat brevid varandra!!! Vi kommer aldrig släppa de lösa ihop, men kul om vi kan börja ta upp våra promenader igen... 


Idag ska jag försöka ta det lilla lugna, tänkte strax ta mig ut på en joggingtur runt sjön. Erika och jag var väldigt duktiga sist och vi sprang nästan runt hela sjön! Vi får väl se hur det går idag....

Av Josefin - 3 augusti 2008 19:39

Ja, semestern lider mot sitt slut... Den 8augusti börjar man jobba :(


Denna veckan har jag varit lite överallt. Var ute hos pappa en dag med Anita, vi badade och solade. Firade pappas 65-årsdag, blev en jättetrevlig dag med ett dopp i havet innan jag gav mig hemåt. Träffat vänner, shoppat och tränat endel med Busterbus.


 Igår blev det lite partaj hos en kollega, men det blev ingen utgång för mig. Kände verkligen inte för det utan nöjde mig väl med att ha varit på förfest.


Det har även varit U-SM på GMBK, var där fredag och lördag för att titta. På lördagen fick Buster följa med för att miljötränas. Jag får säga att han skötte sig jättebra!!! Många intryck för stor gul som efter 4timmar i denna miljön somnade gott i soffan :)


Idag har jag träffat en gammal kompis från högstadiet, 15år sedan vi sågs och det blev en trevlig träff. Vi tog en promenad med hundarna och snattrade på i tre timmar!!! Nu ska jag ut och springa med Erika, hon ringde och frågade... Inte har jag samvete att säga nej och lägga mig i soffan!


- HAR NÅGON SYRGAS???

Ovido - Quiz & Flashcards