Alla inlägg under juli 2008

Av Josefin - 10 juli 2008 17:47

Visst gör det endel med nya regplåtar :)


Idag åkte Anita, jag och vovvarna till Hällsvik och solade. Ingen värme direkt för det blåste så, men ändå lite skönt... Inga folk på klipporna så hundarna kunde var med :) Jättetrevligt hade vi och lite färg har jag allt fått! Vi åker nog ut på måndag eller tisdag om vädret är bra.


Hade tur som fick grovtvättstugan nu fram till kl.2000 Nu tvättas det skabbfiltar :) Tänkte ta med dammsugaren ut och dammsuga ur bagaget, JAG HATAR HUNDHÅR! Än så länge håller jag tummarna att jag får köpa Js bur! Hundarna ligger utslagan på golvet nu, det är jobbigt att vara ute på klipporna! Busterbus kunde vara lös och han skötte sig ganska bra. Vi fick dock en slemmig, blöt boll på oss då och då... Annars höll han sig vid oss hela tiden och la sig sen till ro på klipporna, man ser att han älskar att bara vara med :) Yenna, den gulliga ville bara ligga nära sin mamma! Hon sov jättegott på klipporna, men fick vakna till abrupt då brorsan antingen hoppade eller klev på henne...


Nu ska jag ut och kämpa mot skabb och hundhår!!!

Av Josefin - 9 juli 2008 21:06

Äntligen två dagar ledigt innan sista jobbhelgen inför SEMESTERN!!!


Eftersom mina djur har rävskabb, blir det ingen träning förrän om tre (!!) veckor :( Min vanliga otur att drabbas, nu när jag har möjlighet att träna som mest. Det blir att träna mkt plats och lydnad själv istället... Bokat grovtvättstugan på måndag, alla plädar och filtar ska tvättas i höga grader... Alla skabb ska utplånas :) Åker till orust så fort det går, men troligtvis blir det under tisdagen, ska betala alla räkningar och sånt innan jag åker.


Bilen var hos Mats i skogen idag och fick nya tändstift, ska se om den vill starta bättre på morgonen nu... Snäll som han är, fick jag betala när jag fått lön! Fortfarande har jag ingen hundbur, håller däremot tummarna att kunna köpa Js bur... Hoppas han hör av sig snart! Har bestämt mig för att beställa Solarplexius iaf, man ser verkligen inte in i bilen då. Sen är de tusen gånger enklare att sätta fast, med mitt tålamod kan det vara en bra idé, hahahha! Fått nya regplåtar idag, ska ut och se om det går att få loss de gamla...  


Önska mig lycka till...

Av Josefin - 6 juli 2008 17:08

Bilen är nu såld, äntligen! Första personen som tittade på den som köpte den... Fick inte mycket för den, men ändå skönt att slippa fundera mer på det.


Hämtade lillkillen idag, som blev helt galen av lycka! Han pussade sin syster och hoppade in i bilen med en hastighet runt 100km/h. Åkte snabbt hemåt, då bilspekulanten väntade på att få titta på bilen. Nu är jag hemma med två trötta hundar, Buster däcka av när han kom hem. Ska packa upp allt, sen blir det en tur med djuren.


Nedan kommer lite kort från gårdagen, min syster tog mer kort som jag inte fått än...

Av Josefin - 5 juli 2008 23:13

Idag var det stora dagen!


Det kom ca 30st hit till pappa i Hällsvik för att fira min dag! Det blev en fantastisk dag med god mat, underbart väder och fina presenter :) Med Buster hos Kennel Vakta blev det lugnt på hundfronten med, hahaha! Yenna fick vara med, men hon märks ju inte av. Dessvärre märkte vi att båda hundarna fått rävskabb :( Nu är de på behandling, så alla med hundar, var uppmärksamma! Annars var det så kul att få hit mina vänner och umgås. En del var tillomed nere och badade, jag kom aldrig i... Nu är det städning innan jag ska lägga mig, är fortfarande så uppe i varv att det är omöjligt att lägga sig nu... Imorgon åker jag till Ljungkile och hämtar hem lillkillen, det ska bli skönt. Längtar allt efter min Busterbus nu :)


Det kommer en och tittar på min bil imorgon så håll tummarna!


TACK TILL ALLA SOM VAR HÄR OCH GJORDE DENNA DAGEN SÅ TREVLIG!


Kort kommer imorgonkväll...


Tack å hej från en trött nybliven 30-åring!

Av Josefin - 3 juli 2008 14:11

Här är den, min nya bil...


Det som jag fixat  är:

* Putsat alla gråa gummidelar så de blivit svarta, tex handtag och kofångare

* Sandpapprat och klarlackerat lamporna bak, de var nästan vita..

* Målat dragkroken och vindrutetorkare

* Städat och fräschat upp insidan


Kvar att göra:

* Tonade rutor

* Vaxning

* Hitta en hundbur!

* Nya regplåtar



Av Josefin - 2 juli 2008 15:52

Fortsättning på gårdagen..


Klockan ringde idag kl.0830, åkte till Partille och hämtade upp K-G. Vi åkte till en mekaniker som kollade AC-n, det var mer jobb än jag hoppats på men han kunde laga för halva priset ändå. Kostanden blir 2500kr, men hade gått på det dubbla någon annanstans Känns som det ändå är värt pengara för att få kallt till både mig och vovvarna i sommar :) Han fixade delarna redan idag och jag lämnar och får tillbaka bilen redan ikväll...bra service! Han passade på att göra oljebyte, byte av oljefilter och luftfilter medans vi vänta. Jag fick se filtrerna och det var verkligen på tiden, bilen kommer bli som ny!


Efter att jag lämnat K-G åkte jag till min nya favvoaffär, Biltema. Fick handlat klarglans och svart hammarfärg. Sandpappra lamporna och spraya på flera lager, nu har jag inga solblekta lampor...vilket lyft! Målade alla vindrutetorkare och den rostiga dragkroken blänker svart nu :) Fick även fixat på ett nytt torkarblad bak...


Tyvärr passade inte Erikas bur, de handlade om en cm på varje hörn... Jakten på en bur har pågått hela dagen och jag kanske har hittat en... Hundarna får bara åka 745 nu :)


Ska strax hämta upp Sandra så hon får ta 745an till mekanikern, så jag kommer därifrån. Under tiden han grejar ska jag börja arbetet med 745an, det kan ju ta sina timmar... Men hundburen är såld, så det blir lite enklare iaf...


Har inte hunnit ta någon bild på bilen, men det kommer :)

Av Josefin - 1 juli 2008 18:53

Vaknade kl.0800 för att börja dagen..


Ringde och försäkrade bilen, rastade hundarna och åkte till apoteket och fick äntligen Yennas Rimadyl. Hämtade upp Johanna på Hisingen och styrde mot Biltema. Två kundkorgar fulla med 8liter olja, oljefilter, luftfilter, spolarvätska, cdställ, vindrutetorkade, hatt till dragkroken, vax och svart gummivax... Packade in allt och tog en fika på backaplan innan vi skildes åt.


Styrde mot Lerum och hälsade på Malin, Ebbe och lilla Svea! Jättegullig var hon och jag har bildbevis nedan :) Tack Malin för en trevlig utflykt, vi ses snart igen!


Tog bilen hem och kunde ju inte vänta med att börja fixa!! Satte på vindrutetorkare, dammsög ut bilen, tvätta bort nosar på fönsterna. (Tur att jag ska hämta buren ikväll). Dammtorka instrumentpanelen och satte fast cdstället. Satte sen igång med det svarta gummivaxet, gnugga febrilt på handtag och stötfångaren. Vilken skillnad, nu har jag svarta handtag istället för solblekat gråa... Helt klart ett lyft :) 


Vovvarna var med ute, Yenna somnade på filten i skuggan! Nu äter de på ben, Buster vill nog aktiveras mer idag, men jag är helt slut! Kanske bör man äta nått, hahaha...


Är annars supernöjd med bilen! Imorgon ska K-G och jag ner till en kille som ska fixa AC-n. Hoppas att vi kan göra oljebyte oxå, hade varit skönt att få det gjort. Ska ta en tur till Biltema igen, ska köpa klarfärg som ska sprayas på de solblekta baklamporna. Tror det kommer göra jättemycket på bilen. Sen får vi se hur vädret blir, ifa jag kan börja vaxa. Annars får jag väl hitta någon skugga någonstans....

Ovido - Quiz & Flashcards