Alla inlägg under maj 2008

Av Josefin - 19 maj 2008 22:10

Äntligen, är jag uppkopplad igen, vill tacka S för all hjälp med min burk :)


Här har det inte hänt så mycket, mest jobb och hundträning på schemat. Den gula hunden har inte gjort så jag fått någon större hjärnkramp sen lerincidenten, tack Malin för din kommentar... Glad att vi kan glädja Er alla med guls olika påhitt =0)


Nu laddar vi för en träningsdag med J, som har börjat hjälp mig med skyddet och lydnaden. Efter några tunga dagar på jobbet och all press på att jag måste bli klar, rann bägaren över... Grät hejdlös i två dagar och frågade runt om någon kunde hjälpa mig. Nu har jag fått hjälp och det känns kanon, redan efter första träningspasset var vi som ett nytt ekipage :) Har lyssnat, frågat och funderat mycket och har nu ändrat endel i mitt sätt att korrigera och prata med gulingen. J hade många bra tips som både jag och Buster förstod! Har tex inte fastnat i Busters mun på länge nu :)


Nä, nu vill jag till soffan, lovar att skriva hur träningen gick imgn!

Av Josefin - 11 maj 2008 14:52

Jaha, tappade skrivförmågan efter lerincidenten. Så jag lägger ut bilderna bara. Åker hemåt idag, hoppas få tillbaka datorn i veckan, så jag kan blogga om Guls äventyr....hm...


Jag kan meddela att han lever än :)



Av Josefin - 11 maj 2008 14:27

Tänk er att er hund hittar en JÄTTEGEGGIG lerpöl... Han rullar i sig den så hela hunden är helt lerig från öronspets till svansspets... Sen kommer han in i huset, som givetvis har vita tapeter...och skakar sig!


Tänk sen att detta har hänt...ja..en gul..givetvis.. Eller en brun, passar sig bättre i detta sammanhang! Jag bara skriker, och när jag ser huset..har jag tappat talförmågan. Jag ser leran ÖVERALLT.. På väggar, tavlor, matta, skåp i tre olika rum... Jag tar tag i hunden som givetvis skakar sig igen och hela jag blir helt lerig.. Nu slänger jag in Den under vattenslangen och han får bada i ISKALLT vatten, men jag får inte ens bort all skit som sitter ingrodd i hela den gula j-la hunden..... Så nu ligger han ute och vågar knappt andas, huvudet hänger och jag klarar knappt av att se honom just nu! Får ta och shampoonera och balsamera direkt när jag kommer hem sen :(


GHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

M, när får jag lämna Den? Mammas tapet gick inte å rädda...


Bildbevis nedan:

Av Josefin - 10 maj 2008 19:21

Det blev middag ute och Buster som varit igång sen jag öppnade dörren i förmiddags, har äntligen börjat lugna sig. Räknade att han varit igång i nästan 8timmar i sträck, hahaha! Nu ligger han avdäckad på golvet brevid mig. Yenna sitter och dreglar vid godisskålen, se på bilden nedan när hon suktar efter sin favvosvamp :)


Imorgon har jag inget planerat, förutom att åka hem på eftermiddagen. Ska skicka iväg inbjudningar till mitt 30-årskalas... Buster ska få bli bortlämnad till kenneln hela den helgen. Ska bli kul och se om han blir glad att se mig när jag hämtar honom på söndagen :)


Hoppas att jag fått lite färg idag, det bränns lite iaf. Men det ska ju bli sol i morgon med....

Av Josefin - 10 maj 2008 15:03

En varm dag, det känns att man inte hunnit vänja sig än... Hundarna flåsar mest hela tiden, så det blir att ta fram vattenslangen..till Yennas glädje! Den gula förstår inte alls det roliga i att döda en vattenstråle, han springer mest runt och undviker få vatten på sig. Lite konstigt med tanke på hans vatten/lerpölar...


Mor och jag var på LIONS och jag hittade en glasskål och en nagelackstorkare, hahah.. 20:- kostade den och den funkar! Kort finns längst ner. Inte för att väktaryrket gör att man någonsin kan ha längre naglar än någon millimeter..men jag har sagt det förr, hoppet e det sista som sviker! Mamma fyndade en fin kikare och vi fick allt för 70:-!


Det är lugnt som sagt idag, håller på att klippa gräset men tog en paus nu :) Ska ta en promenad med djuren senare, just nu ligger de mest i skuggan och flåsar. Buster Bus tuggar på sin boll och har mer energi än andra..är någon förvånad??? Ska ta och gå igenom honom i jakt på fästingar sen..huuuu.

Av Josefin - 9 maj 2008 21:33


Då har jag tagit bort, lagt till och ändrat lite i min presentation :)

Av Josefin - 9 maj 2008 14:56

Mycket har hänt, min data har varit helt kass och hela bloggsidan har sett mycket lustig ut. Alltså har jag inte kunnat skriva på länge. Nu är den återigen hos min datakunniga kollega. Så undrar ni vart ifrån jag bloggar: Svar: Jag är återigen på ORUST!


När ryktet om 25grader värme och sol spred sig, bokade jag stugan, hahaha. Så nu man här med två helgalna hundar, som är överlyckliga över att återigen ligga ute. Buster Bus fick möta DÖDEN redan innan jag hunnit lägga mig.. Han stack som ett skott in i skogen efter nått djur, jag som varit upp sen 1400 igår ,och klockan stod då på 0830, var måttligt road.. Hörde skithunden springa runt runt i skogen och tittsomtätt såg man ett gult streck springa rakt förbi... Vi kan säga att den knappt vågade andas när matte fick tag på stor gul testosteronklump! Yenna var redan uppe hos mamma, hon åkte upp med henne i torsdags. Hon var så glad att hon nästan kröp ur skinnet när jag kom... Det var pusskalas i 5min:)


Nu har jag sovit i några timmar, jätteskönt att vakna till strålande sol. Buster och Yenna fick precis varsitt märgben, men det passade inte den gula (??). Han springer bara runt med sin boll, ja jag har köpt en ny :)


Jag har tränat endel, vi har varit på fältet och kört bett/släppande. Han är fortfarande seg i armen, men nu har jag fått med mig en liten ärmbit för att öva i helgen. Vi körde även objektsträning i tisdagas, märktes att vi varit borta för han var så laddad att pälsen låg utanför kroppen... Men han var ändå duktig och hittade de han skulle. Lydnaden ligger bra till men framförgåendet är fortfarande sådär...


Nä, nu ska jag ut och kolla till så jag fortfarande äger två schäfrar. Dags att ta fram dammsugaren (igen) och städa bilen. Får passa på när man är här..mycket enklare än att böka hemma. 


Kort kommer inom kort!!!!!



Av Josefin - 2 maj 2008 14:41

Precis hemkommen från en promenad, härligt väder ute!


Buster fick möta DÖDEN idag... F-n vad jobbig han är ibland, jag var så arg att det spruta ur öronen! Han kunde inte behärska sig alls medans jag prata med en väninna och hennes hund. Han skulle bara fram och hälsa ( på sitt speciella sätt, som inte uppskattas av de flesta hundar). Han vägra lyda på vara sig ligg, stanna eller hit. Han slet sig och vägra komma på inkallning utan bara sprang runt den lilla vita goldenhunden. Fick till slut tag på honom när han hoppa in i hennes bil.. Med ett tag i nacken och den andra  vid svanstoten bar jag 40kg hund i några steg... Ja, jag var j-ligt arg!! Tror ni han brydde sig??? Kommendera han LIGG-STANNA medans jag själv hämtade andan...då flyger han upp IGEN... Fick återigen ta tag i honom och ha ett allvarligt snack om vem som bestämmer.. Nu var det ett tag sen han var sååå jäklig, men visst ett återfall som förhoppningsvis inte kommer igen... (Hoppet är det sista som överger en, hahahaaha).


Det har annars varit lungt här, var nere på fältet på måndagen. Gjorde ett uppletande, med tre föremål, som gick kanon! Skyddet var ren katasrof däremot, han bara bet och hoppa fram och tillbaka för att återigen gå fram och bita. Märks att han inte fått träna, men nästa vecka får jag ta tag i problemet... Nu är han ju helt frisk! Man ju inte klaga på hans entusiasm i att vilja bita iaf... Tyvärr är det ju röd dag på idag så T finns inte på fältet då.


Nu ligger de en utslagen Busterbus i biabädden...härligt! Se bilden nedan, hahahaha...


Nu laddar jag inför en jobbhelg, ska försöka träna innan jobbet i helgen. Ska tydligen bli bra väder...




Ovido - Quiz & Flashcards