Alla inlägg under mars 2008

Av Josefin - 12 mars 2008 14:43

Vaknade till regn...inget kul..blääää. Skulle tagit mig ut till fältet men jag hade ingen motivation till att träna hund idag. Istället för att åka dit och bara bli irriterad tog jag bilen till vovvarnas glädje till tv-masten. Vi var ute och gick i över en timme, en lugn och härlig promenad för oss alla tre!


Dags att jobba inatt, men Yenna ska få vara hos nattvakten idag. Känner bara för att ta det lungt innan jobbet, surfa, laga mat, slappa och andas :)


Jag längtar så till våren nu, jag blir så trött av allt mörker och regn... Är det någon som håller med?

Av Josefin - 11 mars 2008 22:12

Tisdag = TRÄNING :)


Åkte först ut till fältet på dagen och tränade lydnad. Kände mig inte på rätt humör så jag körde inget intensivt... Det blev linförighet, framförgående, hopp över hinder och platsliggning. Vi sköt på platsen och det börjar se riktigt bra ut, han ligger i backen och reagerar vanligt på skotten nu :) Var på fältet i 1½h och kände att både Buster och jag var sega, så vi åkte hem. Fick rensat och städat hemma, skönt att få iordning efter tapetseringen... Inget vidare väder...idag heller...så det blev ingen långpromenad alls idag faktiskt.


Kl: 1830 åkte vi mot objektsträningen och det blev tre sök idag. Först ett koppelsök med två gömda figuranter. Gick toppen fast han var laddad, han har ju tendens att bli "för" laddad och glömmer sätta på näsan... Men han tog de på en gång och skallmarkerade bra.


Andra blev ett löst sök med tre figgar, han var jätteduktig och sökte mycket bättre denna gången. Lungt men ändå ett intensivt nosarbete... Han hittade de första två ganska snabbt men fick jobba på den tredje..som han gått förbi :) Han har blivit bättre på att, efter överlämnandet av föremålet, börja söka igen på kommando. Har alltid satt honom i fotposition och gett kommandot "sök" efter varje figurant. Detta har han hajat nu :) Efter att E knäat honom, hoppar han inte längre heller på figgen...bra E!!! Nä, jag vill inte att busen ska kunna sätta en kniv eller liknande i honom...så Buster Bus måste lära sig att markera en bit ifrån :)


Tredje blev ett koppelsök i ett mörk stor sal, med två gömda. Detta klarade han galant och inget hoppande på figgen heller, hahaha..


Nu har jag en trött herre hemma och nu blir det tv-tittande en stund innan det är dags att krypa ner och släcka två blåa och fyra bruna...

Av Josefin - 11 mars 2008 22:07

Då var äntligen tapeten på plats! Nu behöver jag bara skaffa nya köksmöbler, men först prioriterar jag inköp av en ihopfällbar bur till Buster :) Vi hundfolk är galna, hahah! Det blev jättebra iaf, känns som ett nytt kök.. På bilden ser ni vovvarna i köket...och jag hoppas ni ser min fräcka tapet :)

Av Josefin - 8 mars 2008 15:49

Då har man jobbat en natt av tre. Igår hann jag sova til 1230, innan det var dags att ta en bra promenad med vovvarna, hann även med ett träningspass på 30min. Jag övade mycket på min röst och jag tycker att jag blivit bättre :) Tränade linförighet och mkt platsliggning. Han var helt slut när jag kom hem...härligt!


Idag kände jag att det inte var någon idé att gå på vår vanliga tur med tanke på att det är helg. Åkte till baksidan av brudarebacken istället och tog en led upp på mossen och vilken utsikt!!! Hundarna sprang och hade jättehärligt och jag önskat att jag hade haft med mig kameran... Hade med mig en boll som Buster fick leta efter i det höga gräset och även fick springa upp och ner efter den. Han älskar verkligen det och han blev riktigt trött...och smutsig... Efter 45min spring och lek gick vi tillbaka och åkte till härlanda tjärn där de fick bada av sig leran. Tränade på planen med Buster i 30min, det blev linförighet, platsliggning, framförgående. Känner att träningen med att han ska komma och lämna föremål till mig blivit riktigt bra. Har övat på mina promenader med att när jag klappar mig på magen ska han komma och lämna det han har i munnen. Nu funkar detta riktigt bra även i träningen, även när han är lite okoncentrerad. Han är ju fortfarande lite slarvig på överlämnandet men det är ju lite Buster..ingen kontroll med munnen... Tycker det känns jättebra att vi har kommit över dragkampen som bara slutar i att man blir arg. Han kan fortfarande gå igång i kamp men nu räcker det oftast med att bli tydligare i rösten med ett NEJ.


Nu ska jag snart iväg till jobbet och det känns riktigt skönt att fått tränat både Busters hjärna och motion idag... Nu är han trött och vilar i biabädden :)  

Av Josefin - 6 mars 2008 19:54

Då var jag igång igen och mkt snabbare än tidigare. Sicken skillnad, det känns som jag fått en ny dator :)


Solen sken även idag så det blev en tur ut mot ljungkile. Blev lydnadsträning med M och både Buster och jag fick slita... Blev mycket prat om hur jag ska bli en bättre ledare. Jag har mycket att jobba med, men känner mig mer taggad ändå. Mitt största problem är ju att jag har svårt att träna när folk tittar på, jag blir okoncentrerad och stel. Så detta måste jag öva på, då Buster känner av det direkt. Måste träna på min röst och mina korrigeringar, så det blir svart och vitt...ingen mer gråzon..eller hur M!!?? Nä, jag ska verkligen göra mitt bästa och träna på med de metoderna jag lärde mig idag. Förhoppningsvis kan jag visa ett bättre resultat nästa träning :)


Jag kom och tänka på att jag ändrat mitt sätt sen Yenna kom. Med Hanno var jag mkt mer bestämd. Jag kunde ju aldrig släppa kontrollen med honom för då kunde det ju smälla... Med Yenna har jag tränat på ett annat sätt eftersom hon är så vek. Nu när jag har Buster måste jag ändra mitt sätt igen. Har slitit med tävlingslydnaden med henne i två år och det är så svårt att ändra sig! Men skam den som ger sig, jag ska ändra mig... Får träna mycket på att inte tävlingsträna utan bara skojträna.


När jag kom hem till göteborg, blev det promenad med vovvarna. Sen hem äta, städa och tvätta... Nu är det jobbhelg som väntar och jag hoppas att vädret håller i sig. Ska försöka hinna träna 30min/dag med Buster. Allt för att få till den linförighet M visade mig att han faktiskt kan :)


En trevlig nyhet är att T berättade att jag kommer få åka upp själv till Polisen och köra upp, när det blir dags... Jag slipper alltså få göra det med alla andra hundförare och slippet därmed en massa åskådare!



Av Josefin - 2 mars 2008 22:56

Vill bara meddela att jag kommer vara datorlös ett tag. Ska få hjälp att ominstallera Windows, för jag inte orkar med denna maskin. Det tar 20min att starta upp den nu, typ! Sen klarar den inte att göra två saker samtidigt...utan då måste den tänka i 20 min...igen...

Förhoppningsvis behöver jag inte vara utan den så länge så en kollega med dataföretag ska fixa den :)


Håll ut!

Av Josefin - 2 mars 2008 22:31

Denna helgen gick som de andra...jättefort!


Fredag: Gick upp 1400, seg som bara den. Blev promemand med djuren, städning och middag hos far. Som alltid gott och magen var tacksam... Fick låna en ljudbok av A, Skugga av Karin Alvtegen, JÄTTEBRA! Kan inte sluta lyssna och det är en ny värd som öppnats. Underbart att lägga sig i soffan och bara lyssna t.ex i bilen istället för radions musik...underbart! Tog mig ett skumbad jättesent på kvällen och lyssnade på ljudboken. Total avslappning :)


Lördag: Vaknade sent och gick en promenad i skogen. Det var ett riktigt busväder ute och det blev en lugn dag hemma i soffan... Städade dock då jag väntade besök på kvällen. E och H kom och vi kollade in schlagern och spelade hela tre (!!)olika spel till klockan 0245 på natten :) Väldigt kul hade vi iaf och detta gör vi snart om!!


Söndag: Vaknade 1300 av hundar som undrade om de någonsin skulle få komma ut :) Det talades ju om en kommande storm men jag vaknade till strålande sol?? Jag klagar inte utan blev väldigt glad, tog en tur med hundarna men insåg snabbt att det var folkvandring ute... Nä, skulle jag hitta på nått med vovvarna idag fick jag allt ta mig någon annanstans. Ringde M och visst kunde vi  komma till ljungkile och hälsa på.


Snabbt och gjort slängde jag in vovvarna i bilen, satte på ljudboken i cd-n och åkte. Blev en härlig dag, med promenad i skogen. Buster fick leka med tikvalpen vilket gick sådär. Brötnicklas ville bara bestämma så han fick på moppo av M, hihi.. Yenna däremot fick komma ut och leka med lille hanvalpen och gud så kul de hade. Längesen jag såg Yenna så busig, hon är ju så bra med valpar. Synd att hon inte kan få valpar, hon hade blivit en fantastiskt mamma... Det blev fika och en massa hundprat tills det mörknade. Med två intorkade lermonster i bagaget åkte vi hem vid 1830. Det blev hem först för mat, hundarna var utsvultna (som alltid)... Tog en tur runt härlanda tjärn nu på kvällen innan det blev shamponering och balsamering... Lerkakor satt fast på båda två, hihihi..tack M :)


Imorgon är det åter igen långvecka med möte 15-1730 :(  Ska träna 1230-1430 imgn innan mötet, så får jag gå promenad efter mötet... Kommer inte bli någon sömn imgn så jag hoppas att natten inte blir alltför jobbig...

Av Josefin - 2 mars 2008 22:24

Efter vårt besök i ljungkile bestämde jag mig för att bada hundarna :)

Att Buster hade intorkad lera över hela honom berodde delvis på ideén...till och med Yenna var jättesmutsig. Men det var det värt, vovvarna hade så kul och det var skönt för matte att komma hemifrån några timmar... Kunde inte låta bli att ta lite kort, för visst ser de kul ut när de står i badet, hihi!


Nu luktar de blommor istället för unken gammal lerpöl...

Ovido - Quiz & Flashcards